SPORTSKA HRVATSKA

Dvije bronce za hrvatske kuglače i kuglačice!

21.05.2022

Hks logo obavijesti

Na Svjetskom prvenstvu U23 u Estoniji (Elva) četvrtog dana natjecanja su na redu bili tandemi, u kome su juniorke Venesa Bogdanović i Amlea Nicol Imširović i juniori Fran Hećimović i Toni Ljubić osvoji bronce!

U tandemu kod cura tandem Bogdanović/Imširović od početka su krenule ozbiljno i u prvoj rundi s 2:0 pobijedile Francuskinje Wollenschlaeger/Leane, u drugoj rundi s 2:0 riješile su mađarski tandem Balintfy/Bazsa, a u četvrtfinalu slovački tandem Sintalova/Durackova. U polufinalu Njemice Zimmermann/Ebert su ipak bile bolje i prošle u finale. 
1. Zalar Amanda/Rovtar Sara (SLO)
2. Zimmermann Bianca/ Ebert Luisa (GER)
3. Thiem Selina / Gubitz Saskia (GER) i Venesa Bogdanović/Amela NIcol Imširović

Isto kao i kod cura, jako slični put do bronce imali su i dečki, u prvoj rundi pobijedili su Francuze Dubief/Gabut s 2:0, u drugoj rundi bili su bolji od Čeha Vanek/Mercerod 2:0, a u četvrfinalu od Rumunja Rad/Padurean, no dobar niz  su u polufinalu zaustavili Njemci Barth/Brachtel u napetoj utakmici, gdje su Njemci prolaz izborili u sudden victory gdje su bili bolji 32:20. 

1. Brachtel Tim/Barth Daniel (GER)
2. Temistokle Lukas/Zatschkowitsch Matthias (AUT)
3. Bretar Thomas/ Menrath Florian (FRA) i Ljubić Toni/ Hećimović Fran (CRO)

U tandemu kod juniorki nastupile su i Polanšćak/Škreblin koje su došle do četvrtfinala isto kao i juniori Požega/Bakran. Tandem Boroš/Kovačević nažalost je ispalo u prvoj rundi. 

Sutra 22. svibnja na redu su pojedinačni nastupi i zbrajanje za kombinaciju. Nastup u pojedinačnom natjecanju su izborile Matea Juričić s drugim najboljim rezultatom prvenstva 644 srušena čunja, Venesa Bogdanović koja je na 5. mjestu s 628 srušena čunja i Amela Nicol Imširović koja je na 9. mjestu s 615 srušena čunja, a kod juniora Borna Bakran je na 10 mjestu s 638 srušena čunja, odmah iza njega je Luka Požega s 634 srušena čunja i 17. Mihael Grivičić sa 610 srušena čunja. 

                                                                          


Cookies nam pomažu pri pružanju usluga. Korištenjem naših usluga, prihvaćate naše korištenje cookies-a. Saznaj više